«

»

Aggression against Ukraine

Thomas D. Grant

Thomas D. Grant

Å lese en bok i PDF format på engelsk er kanskje ikke det jeg helst gjør. Men Thomas D. Grant har ved denne utgivelsen publisert en svært interessant bok som jeg kan anbefale alle å lese.

Thomas D. Grant: senior stipendiat fra Wolfson College og senior medarbeider av Lauterpacht Centre for International Law, ved University of Cambridge. Hans faglige tyngde og innsikt i internasjonal rett gjør boken svært interessant og et nyttig verktøy i forståelsen av Russlands aggresjon ovenfor Ukraina. Boken ble utgitt 17 juni 2015.

Thomas D. Grant viser spesielt til det faktum vi er klar over, nemlig at Russlands annektering på Krim og senere Russlands rolle i Donetsk og Lugansk er begynnelsen på noe nytt og brudd på internasjonal folkerett. Et prinsipp om at et annet lands grenser skal respekteres har vært anerkjent i Europa etter den krigens slutt i 1945. Selv Sovjetunionen respekterte andre lands grenser og så viktigheten av at respekt for andre lands territorier var en forutsetning for fred.

Boken gir også et godt innblikk i problemene FN systemet står ovenfor etter Russlands aggresjon i Ukraina.

Det er ikke vanskelig å anbefale denne boken. Kanskje ikke den mest spennende, men den gir en veldig fin gjennomgang av problemstillingene og utfordringene Europa står ovenfor etter at Russland ikke lenger respekterer andre lands grenser.

Boken kan kjøpes her

 

Facebook