«

»

Alexei Navalny

Alexei_Navalny

Alexei Navalny

Dagen i dag har vært et stort slag mot ytringsfriheten i Russland. Den kjente kritikeren av Putin og hans regime Alexei Navalny ble dømt til betinget fengsel i en rettsak som de fleste betegner som en dom mot Putins opposisjon. Formelt ble han dømt sammen med sin bror for å ha stjålet penger av firmaet han jobber for. Problemet er bare at det franske firmaet ikke kjenner til dette og stiller seg uforstående til både tiltale og dom. Link til VG om saken.

Navalny som har bred støtte blant mange Russere for sin kritikk mot Putin og hans regime blir stoppet på samme måte som vi kjenner fra tidligere saker. Rettsapparatet blir brukt for å kneble det som er at opposisjon.

Her kan du høre hva dagsnytt atten hadde om denne saken i dag

Etter dommen kom det i stand en ikke klarert demonstrasjon i Moskva til støtte for Navalny. Han reiste selv for å delta i demonstrasjonen, men ble i likhet med opp til 220 andre arrestert.

Navalny er også kjent for sin kamp mot korrupsjon i Russland og har blant annet brukt droner for å fotografere den Luxus som Putin og kretsen rundt Putin forvalter. I følge Aftenposten har Navalny tatt bilder av palasser som kretsen rundt Putin eier. Putins private formue er anslått å være et sted mellom 40 til 70 milliarder dollars i følge dagbladet. Aftenposten har i dag også en artikkel om Navalnys avsløringer om den enorme Luxus som Putin og hans nærmeste har.

Hva har så dette med Ukraina å gjøre? Jo, flere ting. Noe av det folket ville forandre da Maidan opprøret startet var korrupsjon. Både Russland og Ukraina har vært og er sterkt forpestet av korrupsjon. Men aller mest har dette med hvordan Putin og hans regime forsøker å kneble all opposisjon. Kan de ikke knebles på andre måter tas rettsvesenet i bruk. Vi har også opplevd mord på blant annet journalister i Russland, ja selvsagt journalister som har vært system kritiske.

Facebook