«

»

Årets julefortelling

Årets julefortelling kommer fra supporterklubbene i Ukraina. Ja, denne historien fra virkeligheten har kanskje noe å lære oss alle. Historien om da hat mellom supporterne til de forskjellige klubbene ble til en felles kamp. En kamp som for dem betyr enda mer enn om Dynamo slår Shakhtar.

Jeg skriver noen artikler i Maidan.no i den artikkelen har jeg skrevet om hva som egentlig gjorde at supporterne til nesten alle klubbene stilte seg bak og støttet det folkelige opprøret på maidan plassen. Siden har disse supporterne stått side ved side i sin felles kamp om et samlet og fritt Ukraina.

Fra kampen mellom Dynamo Kyiv og Shakthar Donetsk 16.4.2014

Stridigheter mellom klubbene er lagt vekk og ved flere kamper har supportere stått sammen for å tribunene for å vise sin støtte til Ukraina og sin fordømmelse av separatistene og Russlands handlinger. Supportere går sammen til kamper bærende på det Ukrainske flagget. At det er noe her i verden som tross alt er viktigere enn fotball demonstreres kanskje best ved at supporterne som tidligere var fiender nå ser på hverandre som brødre.

Med denne historien synes jeg det kan være på sin plass å ønske alle lesere en god jul. Julen er en tid for fred, forsoning og ettertanke. Kanskje har vi alle noe å lære av Ukrainas fotballsupportere.

God jul til alle.

Facebook