«

»

Heder for arbeidet i 2015

Maria Persson Löfgren

Maria Persson Löfgren

I begynnelsen av et nytt år tenker jeg tilbake på året som har gått. Jeg får et behov for å hedre noen som har gjort noe ekstra for Ukraina. Noen ekstra enten i form av humanitært arbeid eller i form av opplysning om landet og situasjonen i Ukraina. Siden denne bloggen først og fremst er ment å spre informasjon om Ukraina på norsk, så vil jeg begrense min heder til de som har gjort noe spesielt i Norge eller land som snakker skandinavisk.

Det er en rekke private personer, kristelige organisasjoner og stiftelser som gjør et stort humanitært arbeid i Ukraina. Jeg må trekke fram Arnstein Tranøy og hans «Norsk Ukrainastøtte». En gruppe frivillige som samler inn utstyr, klær osv til Ukraina. Kjører det fra Norge gjennom Polen til Ukraina. Hvor mange timer denne gruppen har brukt i bil og på grensen mellom Polen og Ukraina vet jeg ikke, men innsatsen er enestående og har garantert berget liv i Ukraina.

Også en del kristne organisasjoner driver et flott humanitært arbeid. Stiftelsen KPK – Ukraina er et eksempel. I mange år har de sendt klær og utstyr til barnehjem i Ukraina. Et flott eksempel på kristen nestekjærlighet. Dette arbeidet gjør livet lettere til de som trenger det aller mest.

Min største heder for 2015 går faktisk ikke til noen nordmenn. Jeg ser over til vårt naboland Sverige. Der finner vi i Sveriges Radio Maria Persson Löfgren. Hun er egentlig sine norske motstykkers rake motsetning. Hennes hyppige analyser og reportasjer fra Ukraina er både interessante og gir et fint inntrykk av situasjonen i landet. I denne bloggen har jeg samlet noen media klipp som er verd å høre på, blant annet fra Maria Persson Löfgren. Hennes innsats og flotte reportasjer har vært til stor hjelp for å holde offentligheten oppmerksom på Ukrainas situasjon. Skulle ønske vi hadde en tilsvarende korspondent i NRK eller TV2, men dessverre. Maria Persson Löfgren er i en annen divisjon enn sine norske kollegaer.

Min heder til dere er kanskje liten, men dere fortjener det.

Facebook