«

»

Hjelpeorganisasjoner kastet ut av Lugansk

Russisk hjelpekolonne på vei til Øst Ukraina

Russisk hjelpekolonne på vei til Øst Ukraina

Leger uten grenser er blant de 10 hjelpeorganisasjonene som nå blir nektet å jobbe i den separatist kontrollerte delen av Lugansk. Dette bekrefter Leger uten Grenser på sine hjemmesider. Også Fedrelandsvennen skrive om dette. Leger uten Grenser vil fortsette sitt arbeid på begge sidene av frontlinjen i Ukraina, blant annet i Donetsk som er den andre av to selvutnevnte republikkene.

Det er de lokale styresmaktene i den selvutnevnte republikken som nekter 10 av 11 hjelpeorganisasjoner som jobbe i området å fortsette sitt viktige humanitære arbeid. Den eneste organisasjonen som fremdeles får drive er det internasjonale Røde Kors. Siden Det internasjonale Røde kors virksomhet i området er gjennom det Russiske Røde kors, vil det i praksis si at kun hjelp fra Russland aksepteres i Lugansk.

Hør Sveriges Radio om denne saken

Russland har sendt flere hjelpekolonner til de separatist kontrollerte områdene øst i Ukraina. Russlands avdeling av Røde Kors har vært med på disse hjelpekolonnene som er blitt kritisert fordi innholdet ikke er blitt tilstrekkelig kontrollert og fordi disse kolonnene åpenbart også inneholder militært utstyr i tillegg til humanitært.

Utestengelsen av Leger uten grenser og andre hjelpeorganisasjoner føyer seg inn i et mønster. Mønsteret er å forsøke å innbille folket at hjelp kommer kun fra Russland. Dessverre er mennesker, syke og barn de skadelidende av et spill tilrettelagt av separatistene.

Facebook