«

»

Nekter russisk sanger innreise til Eurovision Song Contest

Yulia Samoylova
foto: Eurovision Song Contest

Som tidligere omtalt på denne bloggen er årets Eurovision Song Contest blitt en del av striden mellom Ukraina og Russland. I dag ble det klart at den Russiske sangeren Julija Samojlova som skal synge Russlands bidrag ikke får innreise til Ukraina i 3 år. Årsaken er at hun sang på Krim i 2015, ett år etter at Russland okkuperte Krim. Ukraina ser på Krim som sitt området og dermed har Julija Samojlova reist ulovlig inn i Ukraina slik Ukraina ser saken.

Det er liten tvil om at Russland valgte at nettopp Julija Samojlova skulle synge det Russiske bidraget nettopp for å provosere Ukraina. For Ukraina er det utenkelig at en sanger som har ulovlig reist til Krim uten å søke om visum får synge i Ukraina.

Det har lenge vært spekulert i om Russland ville boikotte årets melodifestival. Å velge ut en sanger for å provosere Ukraina var den måten de valgte å gjøre det på. At Julija Samojlova sitter i rullestol håper Russland tydeligvis at dette vil føre til ekstra stor oppmerksomhet og sympati utenfor egne grenser.

The Moskow Times skriver at flere i Russland egentlig vil boikotte årets melodifestival. Hva som skjer videre skal bli spennende å se. Det er utenkelig at Russland vil stille med en annen sanger slik jeg ser det. Spørsmålet da blir om Ukraina gir etter for press og om eventuelt årets finale blir flyttet bort fra Ukraina.

Facebook