«

»

Ny dom mot Navalny

Alexei Navalny, Russlands kanskje mest kjente opposisjonsleder kan ikke stille som presidentkadidat etter en dom i Kirov. Det er SVT nyheter som melder dette. Navalny har gjennom bruk av blant annet droner avslørt hvilke luksus Putins venner lever i. Han spør blant annet om hvor Russlands penger blir av og hvor den økonomiske veksten går.

Navalny har tidligere også vært inn og ut av Russiske fengsel. Jeg skrev om dette på bloggen min tidligere. Navalny fikk 27% av stemmene da han stilte opp som borgermester kandidat i Moskva. Med denne dommen har Putin kvittet seg med en av de mest brysomme i opinionen og den største trusselen til det kommende presidentvalget i 2018.

Hvordan Putin systematisk fengsler opposisjonelle som utgjør en reel trussel mot ham er ikke noe nytt. Navalny har også tidligere blitt fengslet. Putin regimet bruker domstolene som de har fullstendig kontroll over til å kneble opposisjonen. Drap på opposisjonelle og systemkritikere har også forekommet. Drapet på Borits Nemtsov fikk mye omtale da han ble skutt og drept av det som angivelig av 5 tsjetsjenske menn. Se omtale om drapet og rettsaken i bloggen, Drapet på Nemtsov ble gjort dagen før han skulle legge fram bevis på Russlands aktive krigføring i Ukraina.

Russland viser på ny med dommen mot Navalny at landet på langt nær har et fungerende demokrati.

Her kan du høre Maria Persson Løvgren i Sveriges Radio om dette

 

Facebook