«

»

Russlands plan med Syria

NG-logoDen kritiske avisen Novaja Gazeta hevder i dag at Russland vil bruke konflikten i Syria til å «imøtekomme» vesten, bli en del av den internasjonale styrken mot IS for derigjennom å få til en avtale som gjør at vesten slutter med sanksjonene mot Russland som har vart siden Russland gikk inn i Krim og senere Russlands tilstedeværelse og støtte til separatistene i Øst Ukraina.

De siste dagene har det blitt klart gjennom flere uavhengige kilder at Russland har soldater i Syria som kjemper på Syrias president Bashar al-Assads side i kampen mot IS. Russland nekter for at det finnes Russiske soldater i Syria på samme måte som de hele tiden har nektet for at det finnes Russiske soldater i Ukraina.  Les mer på NRK om dette.

Opptrappingen av Russlands tilstedeværelse i Syria merkes også i Ukraina, der mye tyder på at Russland flytter styrker fra Ukraina til Syria. Resultatet er at det har vært veldig rolig og få trefninger de siste dagene.

Novaja Gazeta skriver blant annet (brukt Crome til oversettelse)

Forresten, parallelt med de første ryktene om utseendet på den russiske kroppen i Syria observatører registrert en kraftig nedtrapping av konflikten i Donbas. Som eksperter for å gjennomføre en «hybrid krig» distrahert av det nye prosjektet.

Russlands militære aktivitet i Syria synes å ha to formål. Det ene er å verne om sin egen militærbase der og det andre formålet er å bli med på vestens kamp mot IS for gjennom dette å få et bedre forhold til vest Europa, EU og USA.

Facebook