«

»

Steigan benekter MH17 rapport

Pål Steigan overgår seg selv i å ha skylapper foran øynene. Den 22 mars stiller Pål Steigan i sin blogg spørsmålet med hvem som skal fakta sjekke faktisk.no. Faktisk er et samarbeid mellom NRK, Dagbladet og VG der hensikten er å fakta sjekke opplysningene i den offentlige debatten. Vi finner også lignende tjenester andre steder der formålet er å luke bort falske nyheter.

Bakgrunnen for at jeg trekker Steigans blogg inn i Ukrainablogg er at han nok en gang benekter at det finnes bevis for Russisk medvirkning til nedskytingen av MH17. Steigan benekter dette på tross av at den internasjonale flyhavarikommisjonen, ledet av Nederland høsten 2016 slo fast at MH17 ble skutt ned med en Russisk BUK rakett fra separatistenes område. I følge rapporten ble utstyret som trengs til å skyte opp raketten brakt til separatistenes område fra Russland og ble fraktet tilbake igjen etter nedskytingen. Det er en rekke artikler om dette på nettet og det er enkelt å søke på MH17 rapport, jeg vet ikke om Steigan kan google men i tilfelle burde han lært seg teknikken.

Steigan skriver i sin blogg blant annet:

Faktisk skal altså intervenere nærmest i sann tid og dele ut stempler som sier hva som er fakta og hva som ikke er det. Det er noe så naivt ureflektert over dette, som om sannheten finnes i en eller annen fasit. Alle vestlige medier kunne umiddelbart, over natta, slå fast at det var Russland som hadde skutt ned det malaysiske flyet MH17 over Ukraina i 2014.
Den dag i dag, to og et halvt år etter, finnes det ikke noe som kan kalles et ugjendrivelig bevis for hva som skjedde. Det eneste som er tilnærmelsesvis helt sikkert er at det ikke var Russland som gjorde det. Hvordan skulle «Faktisk» ha brukt sine stempler i slutten av juli 2014?

MH17 Ulykkesflyet

Steigan er gjennom alle år kjent for å benekte hendelser som ikke passer inn i hans verdensbilde. At Steigan benekter en internasjonal havarikommisjons arbeid er ikke overraskende, men like fult beklagelig. Detsom denne havarikommisjonen hadde kommet fram til at Ukraina hadde skutt ned flyet, ville Steigan da sådd tvil eller benektet havarikommisjonen? Nei, selvsagt ville han ikke det fordi dette ville stemt med hans verdensbilde. Dette ville stemt med hans bilde av konflikten i Ukraina.

Noen mennesker er så fanatiske i sin tro at selv de mest klare indisier og beviser blir forsøkt benektet. Enkelte benektet i årevis også Pol Pots grusomheter i Kambodsja, selv om det forelå klare beviser på dette. Først da regime til Pol Pot falt og hodeskallene rullet ut av skapene falt brikkene på plass også for denne gjengen, om enn motvillig. Vi andre var i stand til å se fakta, Steigan og gjengen så ikke skogen for bare trær.

Å så tvil om en havarikommisjons grundige arbeid er meningsløst. Kjære Pål Steigan, MH17 ble skutt ned av Russiskstøttede separatister med utstyr som kom fra Russland. Ingen tror at det var meningen å skyte ned et passasjerfly, det ble forvekslet med et Ukrainsk militærfly. Kan du ikke se det og for en gangs skyld stole på andre enn ditt eget verdensbilde.

Link til Steigans blogg om dette

Facebook