«

»

Ukraina ferie

Catedralen i Lviv

Catedralen i Lviv

Sommerferien nærmer seg. Mange er i disse dager inne i perioden da årets sommerferie skal bestemmes. Hvorfor ikke gjøre 3 ting på en gang? Ny opplevelse, billig reisemål og støtte Ukraina? Jo, det er fult mulig og jeg skal komme med et par eksempler.

Først må jeg si at jeg Lviv er en stor by i vest Ukraina. Det er langt fra krigen og livet der går nærmest som normalt. Det vil si, det er et økt antall interne flyktninger i hele Ukraina. Flyktninger fra Donbas området. Økonomiske nedgangstider rammer også hele landet, slik at en del er blitt arbeidsledige det siste året. Den lokale valutaen har også mistet store deler av in verdi, slik at varer er blitt dyrere å handle for lokalbefolkningen. Reiserådene fra utenriksdepartementet er slik at du frarådes å reise til øst Ukraina, mens det ikke foreligger noen fraråding til Kyiv eller vest Ukraina.

For å reise til Ukraina bør du ta fly. AirBaltic flyr fra flere norske byer til Vilnius. Derfra flyr du til Ukrainas hovedstad Kyiv. AirBaltic er et flyselskap med temmelig hyggelige priser. Du kan også ta KLM eller Lufthansa fra Amsterdam eller Frankfurt. Hoteller er billig i Ukraina og du kan bokke hotellrom på nettet før du reiser.

Kyiv er den uoppdagede storbyen i europa. Bli gjerne et par dager i Kyiv for å oppleve hovedstaden med et rikt kulturliv, restauranter og mange historiske bygninger. En tur på Maidan plassen for å minnes det som skjedde der vinteren 2013-2014 bør du også få med deg.

Lviv er en av europas vakreste byer. Gamlebyen i Lviv står på UNESCOs liste over verneverdige kultur og naturarv. Gamlebyen slik den står i dag er fra 1300 tallet. Lviv er også en pulserende by med mye kultur og gode restauranter. Etter norsk målestokk er det en stor by med sine 730.000 innbyggere. Fra Kyiv til Lviv kan du enklest komme deg med tog, men fly er også et alternativ.

To ting oppnår du ved å reise til Ukraina. En sommerferie eller en langhelg. litt utenom det vanlige og du støtter et folk som sårt trenger turister i en vanskelig tid. God tur.

Facebook